Hauskoja faktoja minusta

Koska tähän asti olen julkaissut melko synkkää tekstiä, voitaisiin tällä kertaa käsitellä vähän kevyempiä juttuja. Siispä tässä postauksessa aion paljastaa 12 "outoa"/hauskaa faktaa allekirjoittaneesta. Eiköhän aloiteta!

1. Mönkijällä nokkospuskaan
Tämä tapahtui muutamia vuosia sitten, kun pääsin kokeilemaan mönkijää ensimmäisen kerran Zoolandiassa. Ajoin kaarteeseen liian lujaa, eikä mönkijä kääntynytkään tarpeeksi nopeasti. Siispä ajoin ulos radalta ja putosin nokkopuskaan.

2. Haikammo
Kyllä, haikammo, vaikka niitä ei edes ole Suomessa, saatika sitten uimahallien uima-altaissa. Harrastin uintia useamman vuoden, kun olin hieman nuorempi. Katsoin pienenä erään hirviö-haista kertovan elokuvan, ja sain siitä pitkään kestäneen haikammon. Treeneissä, kun piti uida selällään, ponnahtivat mieleen kuvat karmivasta haista vaanimassa alapuolellani.

3. Dino-fani 
Olin pienenä erityisen kiinnostunut dinosauruksista. Katselin vanhempien tietokoneelta niihin liittyviä videoita, ja muistaakseni Primeval-sarjan pätkiä. Olinkin innoissani, kun joskus alakoulun lopulla löysin kyseisen sarjan jostain suoratoistopalvelusta. Myös kaikki Jurassic Park -elokuvat olen nähnyt, ja Jurassic World Dominion on nykyään yksi lempielokuvistani.

4. Omituinen pelko lapsuudesta
En koskaan sen erityisemmin pelännyt Muumien Mörköä, mutta sen sijaan Teletappien Nuu-Nuu-imuri oli mielestäni aivan kamala.

5. Imurien ystävä
Edeltävän kohdan kanssta hieman ristiriitaiselta kuulostaa se, miten olin pienempänä kiintynyt imureihin. Leikkelin lehdistä mainoksien imureita, ja minulla oli imurien kuville oma pieni purkki. Erityisen innoissani olin, kun sain oman leluimurin - joka oli pian täynnä ponnareita ja legopalikoita. Valitettavasti enää imurit eivät kiinnosta, eikä oman huoneen imuroiminen houkuttele yhtä paljon.

6. Elokuvat ja sarjat eivät ole kertakäyttöisiä
Jotkut saattavat ajatella esimerkiksi jostain Netflix-sarjasta, ettei samaa sarjaa katsota, jos se on jo kertaalleen katsottu. Itse taas saatan aloittaa mielestäni parhaat sarjat alusta kerta toisensa jälkeen, sama pätee tietysti elokuviin. Tällä hetkellä lempisarjani on Chicago P.D. Sen olen katsonut kolmesti, ja kokonaisia kausia siinä on nyt yhdeksän.

7. Pelkään hämähäkkejä
Pitkään yritin pienempänä väittää, etten minä mitään pelännyt, vaan "inhosin" hämähäkkejä. Onhan se myönnettävä, että ovat nuo kahdeksanjalkaiset otukset karmivia, vaikka Suomessa pieniä ovatkin. Siinä yksi syy sille, etten ikinä voisi matkustaa Australiaan...

8. Höpöttelijä
Hevosihminen kun olen, tulee kyseisille otuksille höpöteltyä vaikka ja mitä. Hevosta hoitaessa ja varustaessa, todennäköisesti jaan päivän kuulumiset tuolle eläimelle, joka ei kykene keskeyttämään puheenvuoroani. Lisäksi ratsastaessa höpisen usein hevoselle, etenkin jos kyseessä on hieman reippaampi tai jännittyneempi yksilö.

9. "Somettaja"
Muutamaa vuotta takaperin, lopetin pitkään kestäneen hevosaiheisen instagram-tilin ylläpitämisen. Tilille oli ehtinyt kertyä monien vuosien edestä ratsastusvideoita ja -kuvia, joskin suurin osa erityisesti vanhoista julkaisuista onkin nykyään arkistoissa.

10. Vinot kuvat
Nykyään, kun otan kuvia kännykän kameralla, ovat ne aina lievästi vinoja. Esimerkkinä toimii mökiltä otettu kaunis kuva järvestä. Jostain kumman syystä en nykyään enää osaa ottaa kuvia normaalisti, vaan päädyn aina kallistamaan kuvaa hieman oikealle.

11. Katastrofi keittiössä
Välillä hävettää myöntää, miten kädetön kokki olen. En luota omaan tekemiseeni ollenkaan, ja siksi tarvitsen tarkat ohjeet keittiöön. Saa nähdä, miten omilleen muuttaminen sujuu, kun pitäisi pystyä itse ruokkimaan itsensä. No, onneksi on vielä aikaa opetella. Onhan?

12. Kylmä ulkokuori, lämmin sisäpuoli
Koen näyttäväni vihaiselta aina, kun liikun julkisilla paikoilla, tai vaikka ihan vain omassa kodissa. Todellisuudessa olen kuitenkin omasta mielestäni ystävällinen, ja juttelen mieluusti muiden ihmisten kanssa.

Siinä vähän nippelitietoja musta. Seuraava postaus on todennäköisesti taas tiukkaa asiaa, joten palataan jälleen pohdiskelujen parissa. Mikäli jollekulle on tullut mieleen aiheita, joista kiinnostaisi lukea, niin jätä ihmeessä kommenttia!

Kommentit

Suositut tekstit